Weg onkruid en aanslag, review Gloria Multibrush

Eindelijk is het mooi weer en kun je weer lekker van je tuin genieten. Alleen… ook het onkruid popt weer op. Onkruid wieden was een klus waar ik erg tegenop zag, maar GLORIA hielp me een handje. Dit tuinmerk presenteerde op de Blogboot hun nieuwe multibrush en ik kreeg er eentje thuisgestuurd om uit te proberen, mèt een Bosch accu. Sinds de longcovid is mijn conditie nog steeds kak, dus in hoeverre zou ik met dit apparaat aan de slag kunnen?

gloria perspakket
Bij dit Gloria perspakket voor de tuin werd later nog een mooie Bosch accu geleverd. Binnenkort het terras boenen dus.

Het was eerst even lego voor grote mensen; de multibrush moest in elkaar worden gezet. Ik had diverse extra accessoires ontvangen en besloot eerst met de WeedBrush – oftewel de onkruidborstel – aan de slag te gaan. Nadat dat was opgeruimd, kon ik aan de slag met de borstel om de groene aanslag te verwijderen.

Moest even goed naar de handleiding kijken, maar op zich wijst alles zich vanzelf. De accu dien je voor gebruik flink op te laden. In het begin dacht ik dat ik dit niet goed had gedaan, maar het blijkt dat je niet alleen het handvat moet indrukken maar ook het kleine blauwe knopje aan de zijkant. Voor mijn handen met artrose is dit erg vervelend, want het vraagt extra knijpkracht terwijl je met de borstel werkt. Om fijner te werken is het even zoeken met welke hand je het beste kunt knijpen en met welke hand je het extra handvat vast wilt houden. 

multibrush gloria
Foto: GLORIA

Onkruidvoegenborstel

De WeedBrush komt met twee borstelopzetstukken: een staaldraad-borstel voor harde oppervlakken zoals beton en een zachtere nylonborstel voor krasgevoelige steensoorten. Ik gebruikte vanwege de kleine klinkertjes voor mijn huis en in de achtertuin de staaldraadborstel. Dat gaat als een trein!

gloria onkruidborstel

Voorheen deed ik het met een brander en daarna met de hand met een voegenborstel. Behoorlijk arbeidsintensief, dus ik kon steeds maar kleine stukjes doen. Met dit apparaat met accu van GLORIA ging het een stuk makkelijker en sneller. Voegen zijn in no-time onkruidvrij, of nou ja de borstel snijdt het onkruid af in een heel rap tempo. Met een korte pauze lukte het mij om zowel de achtertuin als de voortuin te doen! Gewoon allebei op één dag, iets dat eerder (gezien mijn conditie) ondenkbaar was.

Met al die kleine kakklinkertjes is de WeedBrush onkruidvoegenvorstel zeker een aanrader (ook als je een beetje artrose of reuma hebt). Het apparaat weegt slecht 2,3 kilo en is voor mijn onkruidsintensieve voor- en achtertuin zeker een fijne tuinhulp.

Op tiktok laat ik je even zien hoe dat gaat:

@marstyle78 #onkruid #onkruidbestrijding #gloria #multibrush #gekregen #terras ♬ Enjoy Your Life – Mas Rizky Iman

Terras schoonmaakborstel

Een paar dagen later voelde ik me goed genoeg om ook de schoonmaakborstel voor het terras te proberen. De groene aanslag aanpakken! Het voorwerk deed ik met een perspakket van Tricel schoonmaaksoda. Per liter water laat je 1 flinke lepel schoonmaakzout oplossen. Dit gooi je over het vieze deel van je terras. Nu kun je met de multibrush van GLORIA aan de slag en het terras schoon borstelen.

tricel groene aanslag 

Ook nu weer moet je tegelijkertijd het handvat inknijpen en het kleine blauwe knopje. Ik blijf dat blauwe knopje heel erg lastig vinden. En zorg dat je oude kleren aan hebt, want je wordt uiteraard lekker vies van de opspattende modder. Borstel het vochtige stuk van je terras en als je klaar bent nog even schoonspuiten (ook je voeten) met de tuinslang en laten opdrogen. Nu zou je resultaat moeten zien.

Ook hiervan heb ik een filmpje gemaakt op TikTok:

@marstyle78 Wat doe ik verkeerd? De groene aanslag is niet weg… Uiteraard nagespoten met de #tuinslang #tricel #gloria #terras #schoonmaken #gekregen #multibrush #groeneaanslag ♬ son original – Jbjumpingggg

Zoals je ziet doe ik blijkbaar iets verkeerd, want de tegels zijn weliswaar schoon… maar niet vrij van groene aanslag. Is 3 flinke scheppen Tricel gewoon te weinig? Of werkt de borstel niet goed? Tiktokkers reageren massaal dat ik beter een hogedrukreiniger had kunnen gebruiken, maar die heb ik niet…

Wellicht is de multibrush perfect voor kwetsbare stenen die je niet met de hogedrukspuit kunt doen, maar vraagt mijn terras om het ruigere werk? In ieder geval voor onkruid ben ik heel blij, de borstel werkt niet zoals ik zou willen.

gloria terrasborstel

Wat kun je er nog meer mee?

Op de GLORIA steel met power accu kun je in totaal 11 verwisselbare opzetstukken kwijt, dus het is even afhankelijk van wat je ermee wilt doen en wat voor terras je hebt of het een handig apparaat is. Je kunt hem met het juiste opzetstuk ombouwen tot van voegenborstel naar schoonmaak- en onderhoudsborstel, kantensnijder, gazonbeluchter, verticuteerder of grastrimmer. Hier heb je geen gereedschap bij nodig, alleen de juiste opzetstukken. Het is even klikken en klaar. Op een volle accu kun je 30 tot 50 minuten doorwerken, wat voor deze klussen perfect is.

Beschikbare opzetzetstukken: kantensnijder, steenborstel, verticuteerrol, houten borstel universeel, steenborstel medium en soft, gazonbeluchter, kunstgrasborstel, gewrichtsborstel, nylon voegborstel, maai- en grastrimmer.

Al meer dan 75 jaar staat de naam GLORIA voor handige sproeiers en innovatief tuingereedschap. Het tuinmerk werd in 1947 opgericht in een klein tuinhuisje in het Duitse Gütersloh. Je herkent de producten aan de frisse, citroengele kleur met azuurblauwe letters. De sproeier die ik al eerder van hen kreeg, is werkelijk een topding: 1x knijpen is 2x sprayen. De GLORIA li-on MultiBrush PLUS inclusief steen- en staaldraad voegenborstel heeft een verkoopadviesprijs van € 169,95, de opzetstukken variëren van € 8,95 tot € 89,95. De Bosch Startset met accu en oplader is € 89,95, mocht je deze al hebben dan scheelt dat weer. Wil je alleen onkruid verwijderen? Dan ga je voor de GLORIA WeedBrush inclusief staaldraad voegenborstel, deze heeft een verkoopadviesprijs van € 109,95. Beide modellen zijn overigens ook in een elektrische variant (230V) verkrijgbaar, maar dan zit er dus een snoertje aan.

Het GLORIA assortiment is te koop bij onder andere Welkoop, Boerenbond, Tuinland, TC Coppelmans, TC de Bosrand, Hornbach, Bauhaus en de betere tuin- en webwinkels.

Wat gebruik jij tegen groene aanslag en onkruid tussen je tegels?

Lees ook:

Tuintrend van 2023: wellbeing verlengstuk

Tuinmakeover met Moose Färg verf

De beste tuinmeubelen voor ontspanning

Voorjaarsschoonmaak voor de tuin

Tuintrends 2022: van e-tuinieren tot grotere regenton

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.